Bár rendszeres olvasóink, és a klub életét figyelők tudják, hogy több testvér szervezetünk van, azért azt kevesebben, hogy melyek is ezek. Nos, az Észak-Ausztriában található Horn város fotóklubja az egyik, és a Csehországban található Cesky Krumlov fotóklubja a másik olyan terstvér klubunk, akikkel nem csak jó kapcsolatot ápolunk, hanem rendszeresen találkozunk is. Hol kinn, hol nálunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fenti két klub már kezdeményezett egy workshopot, ahol a klubok tagjai közösen vesznek részt 1-2 napos fotózásokon, megismerve kicsit jobban egymást, és egymás környezetét is, fotózási szokásaikat, és persze a helyek gasztronómiáját, kultúráját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az idei évben ránk esett ez a megtisztelő szerep, hogy megrendezzük a hagyományosnak mondható sorozat következő rendezvényét. A főszervezői teendőket magamra vállalva több klubtársunkkal kialakítottunk egy olyan program sort, aminek minden eleme más és más lehetőséget nyújtot a résztvevők számára, így elkészíthették a környékre, és ránk is jellemző képeket a saját szemszögükből a résztvevők.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A programok közt természet fotózás, egy ehhez kapcsolódó előadás is szerepelt. Vendég előadónk, aki körünkben gyakran megfordul, ismét Nagy Csaba (naturart) volt, aki színvonalas képeivel a székhez ragasztott minket ismét, és lelkesített minket a környező élővilág szépségeivel képein át. Aztán egy éjszakai fotózásra invitáltuk meg a vendégeinket, hogy egy más szemszögből is megismerhessék a várost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A másnap elég zsúfolt volt, telis tele jobbnál jobb programokkal. Megjártuk a Fertő-Hanság Nemzeti park saródi környékét, az élővilág mellett a látogatók a környékre korábban jellemző állattartási körülményekkel, szokásokkal is megismerkedhettek testközelből.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Magyar Versaillesnak nevezett fertődi kastély is lencse végre kéreült, és közben egy jó ebédet is elköltöttünk a csapattal. Délután két részre oszlott a csapat, és bevettük magunkat a stúdiókba. A csapat egyik fele a fix fényekkel történő fotózást gyakorolhatta, amihez modellt álltak (táncoltak) az Ízisz Hatánc Stúdió növendékei. A stúdió vakukkal történő fotózás bemutatását magamra vállava műtermünkben pár világítási sémát muattam meg. Adrienn segített nekünk ebben, aki türelmesen állta a vakuk villogását. Glamour stílusú képek elkészítéséhez nyújtottunk így némi segítséget, hogy következő közös kiállításunkhoz ismét pár szép stúdió képpel járulhassunk hozzá.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kiállítás, amit említettem most sem maradt el. A rendezvény sorozat egyik jellemzője, hogy egy kiállítás is megtekinthető a rendezvény alatt. Korábban klubunk így tudott bemutatkozni Cesky Krumlovban, és Hornban is. És a két vendég klub iy ugyanígy kapott már lehetőséget. A közös kiállításnak, és a rendezvénynek is a Hotel Sopron adott otthont, amit ezúton is köszönünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvényt egy jó Poncichter vacsorával, és borkóstolóval zártunk a Vinosseum Borház pincéjében, amit a Hotel Sopron bocsájtott a rendelkezésünkre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vendégeink sok szép képpel gazdagodva térhettek haza városunkból, magukkal vitték a környékünk szépségeit képek formájában, így reméljük, hogy sok jót és szépet mesélnek majd otthon. Mi pedig alíg várjuk a következő találkozást, ami ismét külföldön lesz majd.

Csigó Gergely (AFIAP, E-MAFOSZ)

A bejegyzés trackback címe:

https://sopronifotoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr54464958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása