Március 5-én lehetőségünk volt ellátogatni a Steppe Archer 2020 gyakorlat keretében megrendezett Hawk Strike 2020 gyakorlat média napjára a Veszprém megyei Újdörögdre. A Magyar Honvédség részéről elsősorban az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetési Dandár 882. rohamlövész osztaga, az MH 86 Szolnok Helikopter Bázis MI-24V helikopterei és a MH Bakony Harcikiképző Központ emberi vettek részt. A gyakorlaton amerikai részről az 1-8 Páncélos Felderítő század kijelölt katonái és a 3. Harci Helikopter dandár UH-60- as és CH-47-es helikopterei vettek részt.

 A gyakorlat napján gyönyörű napos tiszta idő fogadott minket az újdörögdi romvárosban. A teljesítendő feladatok kezdeteként a helikopterek kirakták a fedélzeten szállított katonákat, akik rendezték soraikat és megkezdték az épületek átvizsgálását.

Gyakorlott mozdulatokkal haladtak előre, közben kéz hang és színes füsttel jeleztek egymásnak a feladatokat teljesítő katonák.

Miután az utolsó házat is sikeresen megvizsgálták a katonák megszervezték a sebesült elszállítását. A MEDEVAC HH-60 helikopter a romváros közepén szállt le a sebesült katonáért. Miután minden feladatot sikeresen elvégeztek a szállító helikopterek minden katonát kiemeltek a városból és elszállítottak.

A gyakorlaton készült képeket és videókat Lángh Gábor és Roth Balázs fotóművészek készítették. A képeket itt láthatjátok:

A bejegyzés trackback címe:

https://sopronifotoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr1915536844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása