Hát! Ezt is megértük. A Soproni Fotóklub immár nem csak az egyik legeredményesebb (éppen talán a LEGEREDMÉNYESEBB) fotós csoportja az országban, hanem az egyik legnépesebb is. Persze a kettő együtt jár. Pár fotós lehet nagyon jó és eredményes, de a soproniak, a mi erőnk éppen abban rejlik, hogy sokan sokat tesznek, ami egyben már rengeteg. Sajnos ez nem mindig volt így. Mármint nem az eredményesség terén. Mindig voltak hullámvölgyek, de mindig akadtak, akik a hátukon cipelték a klubot. 10-15 évvel ezelőtt alig 15-en voltunk tagok, az összejöveteleken pedig 6-8 emberke lézengett. A szóhasználatért bocsánat, hisz ők (mi) kevesen komolyan vették, és tartották a klub hírnevét.

Szóval a várva várt változás szerencsére elkezdődött és javában zajlik, remélhetőleg jó irányba. Ma már nem páran ostromoljuk a pályázatok zsűrijét, nem 6-8 névből áll az év végi beszámoló eredménylistája. Mindemellett persze nem akarunk eredmény orientáltak lenni. Na de mégis csak ezzel lehet igazán büszkélkedni, és a büszkeség jó dolog. Jó dolog, hogy mindenki büszke lehet arra, hogy a Soproni Fotóklub tagja.

46-ból 36-an ott voltunk vasárnap a közgyűlésen, pedig nem ez szokott a legizgalmasabb találkozónk lenni. Egy év alatt 15 új taggal bővültünk, ami jól hangzik. Talán azt bizonyítja, hogy jó, ami itt zajlik! (Na persze csak akkor, ha idén nem fogyunk el…) Ezúton is köszönöm mindenkinek, hogy komolyan vette ezt az alkalmat is és eljött. Ami pedig a legfontosabb, hogy nem csak kilóra növünk, hanem összetartásban is. Nem csak az átlagéletkor csökkent, hanem a káros rivalizálás is. És elindultunk afelé, hogy nem csak néhányan fogják rosszul érezni magukat, ha nem tudnak elég gyakran eljönni és részt venni a munkában. Persze nehogy lelki válságot okozzunk bárkinek is! Továbbra is mindenki annyi időt, energiát és lelkesedést öl bele a fotóklubba, amennyit akar, vagy megtehet. És pont ez az ami szerintem elég erősen változik, hogy ez a „mutató” átlagosan egyre magasabbra tolódik mindenkinél.

Végezetül ne feledjük, hogy egyedül is sokat lehet tanulni, nagy magaslatokra el lehet jutni, de csoportosan, egymástól tanulva sokkal gyorsabb és könnyebb mindez!

 

Folcz Tóbiás (E-FIAP, E-MAFOSZ/B)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sopronifotoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr481759730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása