2010 és ami maradt…

2010.12.27. 22:03

 

… ismét eltelt egy év. Immáron a 104. és szerencsére ezúttal is előrefele haladtunk. Gyarapodtunk létszámban, képszámban, gépszámban, de ami a legfontosabb nem csak mennyiségileg, hanem minőségileg is. Ebben az évben is többen vetették magukat bele hatalmas lelkesedéssel a fotóművészet háborgó tengerébe, de jelentem tudnak úszni!

Jól kezdődött az év! Tavaly azt hittük megismételhetetlen, idén már nem gondolunk semmit. Talán már több szerencsénél a második Triernberg Circuit aranyérem. Egyre többen és egyre többet hallatjuk magunkat, jobban szólva látatjuk képeinket. Számtalan pályázat, csoportos és egyéni kiállítás. Az augusztus végi Széchenyi teres bulink, talán nem csak nekem feledhetetlen mindig, hanem annak a pár ezer nézőnek is, akik meglátogattak bennünket. Az Év Fotóművészeti alkotócsoportja! Jövőre talán hivatalosan is… 3 éve folyamatosan vezetünk mindenfajta objektíven mérhető listát és eredményt, na de a szabályzat… adni kell másoknak is esélyt, és ez rendjén is van. A mi erőnk amúgy sem a számokban és a címekben rejlik, hanem a csoportban, az összetartásban, és abban, hogy így vagy úgy mindenki kiveszi részét a fotóművészet ránk eső tortaszeletéből. A célunk csupán az legyen, hogy ne a meglévő szeletet aprózzuk fel, hanem harapjunk nagyobbat! Páran ezt már papírral a kezükben is elkezdték. A hivatalos fotóművész címet birtoklók száma körünkben hirtelen 10 főre emelkedett. A régi motorosok (Laci-bá, Sanyi-bá, András, Tóbi) mellé címhalmozókként beszállt Attila és Geri, valamint újoncként Eszti, Gábor, Tamás AFIAP kitüntetésekkel, és a Dani E-MAFOSZ címmel. Ez egy remek cél lehet minden fotós számára, azonban ne feledjük, gyakorlat teszi a mestert, és nem pedig a hirtelen siker! Művésszé nem egy papírtól válunk, és nem egy szakmai bizottságnak kell ezt kimondania, hanem a közönségnek! (persze egy kis mozaikszó a nevünk után tud lökni a dolgon)

Év vége lévén a klub programjában az Év Szerzője pályázat és a Fotó-futam végső megmérettetése vette át a főszerepet. Utóbbiban egyre többen szerepelünk, azonban még mindig kevesen vannak, akik mind a 7 témában pályáznak! Idén a végeredmény a következőképpen alakult: 1. Csigó Gergely, 2. Bóta Luca 3. Tóth Jenő Tibor lett.

Az Év Szerzője házi pályázatunkra ismét többen aktivizáltuk magunkat. Leporolgattuk az idei termést, és a nagyra becsült zsűri elé tártuk alkotásainkat. Szegény zsűri! Lehet rájuk mutogatni rendesen. 10 emberből akad jócskán mindenki számára kedves és bosszantó vélemény is. Azonban ennyi ember véleménye már nem a véletlen műve. Úgy gondolom, hogy megérdemelte mindenki azt a pontszámot, amit kapott. Vannak, akik örülnek ennek és vannak, akik sopánkodnak. Vannak, akik a kevesebbel is elégedettek lehetnek, és vannak, akiknek a több is kevés. Emberek, sőt, még rosszabb! Fotósok vagyunk! Végezetül gratulálunk minden résztvevőnek, különösen a díjazottaknak:

1. Csigó Gergely (AFIAP;E-MAFOSZ),

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Cseh Dániel (E-MAFOSZ),

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Folcz Tóbiás (EFIAP;E-MAFOSZ/B)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sopronifotoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr922542872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása